Logo

X

Izviđački odred ‘Suncokret’ Čepin na županijskoj izviđačkoj akciji na Zidinama

<p>Izviđači Osječko baranjske županije, okupljeni u Županijski savez organizirali su proteklog vikenda u Čepinu svoje jesensko okupljanje koje su iskoristili za stjecanje novih znanja, vještina i iskustava.</p>

Na lokaciji zidina srednjevjekovne gradine Korogvar i uz gostoprimstvo Udruge branitelja, preko stotinu izviđača  iz Odreda izviđača ‘Suncokret’ iz Čepina i Udruge izviđača ‘Slavonski hrast’ iz Osijeka cijeli su dan proveli u ugodnom i nadasve korisnom druženju. Izvršni organizator i domaćin aktivnosti bio je Odred izviđača ‘Suncokret’, a programski dio proveli su izviđački instruktori Udruge izviđača ‘Slavonski hrast’. Programske aktivnosti obuhvatile su sadržaje projekta koji se pod nazivom ‘Izviđačka učionica u prirodi’ provodi tijekom cijele godine. Ovo je okupljanje ujedno bila i prigoda da mladi izviđači Odreda ‘Suncokret’ svečano polože Izviđački zavjet.

Izviđači i planinke:
1. Lana Nađ
2. Kruno Balaš
3. Katarina Bek
4. Mija Cvančić
5. David Simić
6. Dora Tadić
7. Danijel Vasiljević

svatko od njih  je pred izviđačkom i državnom zastavom izgovorio riječi Zavjeta, poljubio zastavu i potpisao izjavu Zavjeta pred starješinom odreda bratom Ivicom Bekom, nakon čega mu je tajnik odreda sestra Marina Nađ stavila izviđačku maramu.
Prigodnim riječima u ime Međunarodne organizacije izviđačkog pokreta, Saveza izviđača Hrvatske, Saveza izviđača Osječko-baranjske Županije i Odreda izviđača „Suncokret“ Čepin, čestitke su im uputili tajnik Odreda izviđača „Suncokret“ Čepin sestra Marina Nađ i dopredsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske Županije brat Dalibor Frečko – Frele. Ovi članovi su od danas Zavjetni članovi koji su se obvezali živjeti i raditi po izviđačkim zakonima i svoje marame trajno čuvati.

Zavjetni članovi su pažljivo odabrani između svih članova odreda, a u posljednjih 12 mjeseci svojim su radom, poslušnošću, upornošću i nesebičnošću dokazali  da to i zaslužuju. Znaju na što ih obvezuju izviđački Zakoni i žele krenuti u osnivanje novih izviđačkih jedinica. Polaganje Zavjeta promatrali su ostali izviđači Osijeka, Bilja i Čepina.

Posebno treba istaknuti angažiranje odraslih članova i roditelja, pod vodstvom Ivice Beka, starješine Odreda ‘Suncokret’, koji su u ulozi volontera omogućili siguran i ugodan boravak djece u prirodi i pripremu ukusnog ručka. Unutarnju sigurnost odreda u pokretu biciklima, za vrijeme aktivnosti izviđača i planinki na terenu  vršili su članovi uprave oba odreda i roditelji članova, a poslove vanjske sigurnosti besprijekorno su ostvarili  radnici MUP-a RH POLICIJSKE POSTAJE ČEPIN. Nitko od 99 sudionika ove važne akcije nije bolestan, povrijeđen, a od nezgoda bilježimo probušene gume na dva bicikla.

Ova je aktivnost bila još jedna potvrda dobre suradnje izviđačkih udruga koje su okupljene u Savezu izviđača Osječko-baranjske županije i jednako tako dobre suradnje i potpore lokalne zajednice, u ovom slučaju Općine Čepin. Današnju županijsku izviđačku akciju posjetio je načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac koji je donirao sok za sve sudionike.  Nekad je i sam bio član Odreda izviđača ‘Slavonski hrast’ Osijek, a danas je na čelu općine u kojoj djeluje naš Odred izviđača ‘Suncokret’ Čepin. On nije prestao voljeti izviđačku organizaciju što je više puta pokazao i dokazao u posljednjih godinu dana. Trosatno druženje izviđača sa načelnikom općine i razgovori između izviđačkih starješina i njega bili su svakako konstruktivni i znamo da će plodno rezultirati.

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

[FOTO] 3. Proljetni festival u Čepinu

Treći po redu Proljetni festival u Čepinu opet je podigao ljestvicu. Održan je dana 27. travnja na trgu ispred Centra

POZIV: PRIJAVE NA NATJECANJE “JEDAN ŠTAP NA PLOVAK”

Općina Čepin poziva sve mještane da se i ove godine pridruže na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada, u srijedu 01.

Proljetni festival u Čepinu

Na 3. Proljetnom festivalu će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome, a održati će se

U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

U Čepinu, u Ulici grada Vukovara, jučer oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja