Logo

X

Čepinski izviđači na predavanju i radnoj akciji

<p>Čepinski odred izviđača (u osnivanju) pod nazivom ‘Suncokreti’ je danas 16.11.2014 u šumi Sijerkovina na prostoru lovačkog društva Čepin održao uvodno predavanje za buduće mlade izviđače te radionice iz orijentacije po prirodi, vezivanju čvorova i osnove izviđačke vještine.</p>

Iako je vrijeme bilo kišovito za 30 mladih entuzijasta to nije predstavljalo problem te su s biciklima došli do šume ispred Čepinskih Martinaca. Budući izviđači su tako odradili svoj prvi boravak u prirodi uz svoga starješinu Ivicu Beka te goste iz Osijeka, udrugu izviđača ‘Slavonski Hrast’ i savez izviđača Osječko – Baranjske županije.

Profesorica Milica Jošnik je mladim izviđačima ispričala koliko je bitno da mladi ljudi dio svoga slobodnog vremena provedu u prirodi, nauče nove vještine, stvore nova prijateljstva i naravno radne navike što će im u životu puno značiti.

Načelnik općine Čepin, Dražen Tonkovac je pozdravio sve prisutne i rekao kako je ovo jedan od najboljih oblika provođenja slobodnog vremena za mlade ljude gdje u okruženju prirode na zdrav i pozitivan način mogu naučiti nove vještine, upoznati se s prirodom i životinjama potrošiti negativnu energiju i smanjiti stres. Danas je iznimno bitno znati da smo svi mi dio prirode i da je priroda dio nas zato je bitno od najranije mladosti naučiti poštovati prirodu i brinuti se za okoliš. I sam sam bio izviđač i tada sam naučio koliko je vrijedno očuvati naše šume i okoliš rekao je načelnik Tonkovac.

Naglasio je kako će on osobno kao i općina Čepin podržati mlade izviđače i dati im podršku u njihovom radu i aktivnostima te kako je ovo odlična prilika za sve mlade mještane općine Čepin da se uključe u aktivnosti izviđača i smanje današnje trendove sjedenja za računalom, igranje igrica ili dopisivanja s prijateljima, a umjesto toga radije izađu na svježi zrak u prirodu. Ivica Bek se zahvalio na riječima podrške načelniku općine Čepin i izjavio kako će Čepinski izviđači svojim radom i aktivnostima opravdati povjerenje i pokazati zajednici kako  su izviđači jedna korisna inicijativa i aktivnost za mlade ljude i korisna alternativa lošim navikama i problemima u društvu.

Nakon obavljenih radnih aktivnosti, mladi izviđači su imali organizirani ručak, a nakon toga i zanimljive izviđačke igre.

{gallery}cepinski_izvidjaci_16.11.2014{/gallery}

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

POZIV: PRIJAVE NA NATJECANJE “JEDAN ŠTAP NA PLOVAK”

Općina Čepin poziva sve mještane da se i ove godine pridruže na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada, u srijedu 01.

Proljetni festival u Čepinu

Na 3. Proljetnom festivalu će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome, a održati će se

U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

U Čepinu, u Ulici grada Vukovara, jučer oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja

Poizv izlagačima na 3. proljetni festival u Čepinu

Sa zadovoljstvom vam najavljujemo kako Općina Čepin organizira 3. Proljetni festival na kojem će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne