22Studeni2017

11 Lipanj 2017 Written by 

FOTO Obilježen dan općine Čepin

Dan općine Čepin obilježili su jučer svečano mještani najveće hrvatske općine. Višednevna proslava počela je otvaranjem radova na Trgu palih branitelja u Čepinskim Martincima, potom odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja.

Na svečanom prijmu u Hrvatskom domu Čepin načelnik Dražen Tonkovac zahvalio je sumještanima na ukazanom povjerenju za još jedan mandat i uručio nagrade. Ove godine nagrade su primili, učenici Karla Hartmann iz Osnovne škole Vladimir Nazor i Natali Jukić iz Osnovne škole Miroslava Krleže, a Tonkovac je iskoristio priliku pohvaliti uspjehe mnogih na području sporta, kulture i drugih područja s kojima se Čepin ponosi, a dodijelio je nagrade i Nogometnom klubu Čepin, Šahovskom klubu Čepin, Zlatku Jelušeku, poduzetniku iz Beketinaca te dobrom duhu Čepina Jordanu Kukavici, svima u Čepinu znanom po nadimku Tuta za angažman u zajednici.

Nazočili su bili brojni gosti iz javnog i političkog života, a Tonkovac je među njima pozdravio i Antuna Blaževića, izaslanika ministra hrvatskih branitelja, predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zvonka Pongraca, predsjednika Udruge veterana Vojne policije Stipu Modrića, gospodarstvenike...

Prigodan program su nastupom uljepšali zbor Udruge umirovljenika i KUD Ivan Kapistran Adamović. Obilježavanje Dana općine nastavilo se proslavom crkvenog goda u nedjelju u 9.30 sati kada su ulicama prošli građani u mimohodu od Općine do crkve Presvetog Trojstva gdje je bila služena misa u 10 sati.
D. Pejić