22Lipanj2018

Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 44
27 Veljača 2013 Written by 

Aktualizacija bitnih tema u marginalnim sredinama

U ponedjeljak, 04.03.2013. u 11:00 sati na Pravnom fakultetu u Osijeku bit će održana javna tribina "Hrvatska i Europska unija - aktivnosti članova Europskog parlamenta" u sklopu programa "PR na margini".

Gost predavač bit će ugledni mr.sc. Andrej Plenković, promatrač u EU parlamentu. Njegova biografija je bogata, te njegov rad i iskustvo u međunarodnim vodama su mu pridonijeli da prošle godine bude odabran i zajedno s ostalih 11 kolega u Europskom parlamentu, postane promatrač sve do punopravnog ulaska Hrvatske u članstvo. Nakon ulaska u EU 1. srpnja 2013, Hrvatska će trebati organizirati izbore za 12 zastupnika u Europskom parlamentu. Hrvatski promatrači u Europskom parlamentu nemaju pravo glasa, ali mogu sudjelovati u raspravama. Program "PR na margini" postoji već tri godine i organizira zanimljive tribine na teme koje mogu pomoći regijskom osvještavanju pojedinaca, institucija i svih onih koji su ovaj dio Hratske doživjeli kao marginalnu sredinu. "PR na margini" jest aktualizacija bitnih tema u marginalnim sredinama. Ove godine Republika Hrvatska postaje punopravnom članicom Europske unije, imat ćemo prve izravne izbore za zastupnike Europskog parlamenta, a 2013. je i Europska godina građanstva, stoga ovogodišnja serija predavanja počinje gostovanjem magistra pravnih znanosti Andreja Plenkovića koji je trenutni zastupnik promatrač Republike Hrvatske u Europskom parlamentu i predsjednik Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH – EU.

-  Kako se hrvatski predstavnici i lobisti snalaze u Bruxsellesu?

-  Što za Europsku uniju znači regionalni razvoj?

-  Kako funkcionira Europski parlament?

-  Koje su trenutne aktivnosti hrvatskih zastupnika promatrača, a koje će biti nakon izbora za Europski parlament?

 

... neke su od tema o kojima će se razgovarati s Andrejom Plenkovićem na javnoj tribini.

Podršku ovoj tribini dao je Savjet mladih Grada Osijeka, Savjet mladih Osječko-baranjske županije, Studentski zbor Pravnog fakulteta i ELSA Osijek.

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite na javnoj tribini i aktivno sudjelujete pitanjima i komentarima!