22Lipanj2018

25 Svibanj 2017 Written by 

Priča o Svemiru

U povodu Dana škole, dana 24. svibnja 2017. u OŠ Miroslava Krleže u Čepinu, u trajanju od devet do jedanaest sati, održane su radionice za učenike škole. Poveznica radionica tematski je određena - Priča o Svemiru.

Primjerice, neki od učenika razredne nastave izrađivali su kacige pripremajući se za put na Mjesec. U učionici matematike održao se kviz znanja o Svemiru tako da su učenici mogli pokazati i svoje dosadašnje znanje o planetima. S nastavnicom engleskog jezika učenici su izrađivali Galaxy jars (galaksije u teglicama), a s učiteljima fizike i tehničke kulture izrađivali su planisfere ( karta neba ).

Pojedini učenici odgledali su film Svemirska odiseja, a oni ljubitelji prirode-izviđači, slikokazom su predstavili sljedeća predavanja:
Nebeska tijela, vrste i karakteristike;
Sunčev sustav te Vidljiva nebeska tijela sjevernog neba.

Nakon ovih zanimljivih predavanja, na livadi škole ispred šatora provedena je terenska igra s temom Simulacija rasporeda i kretanja tijela Sunčevoga sustava u kojoj učenici nose obilježja pojedinih nebeskih tijela i prema uputama voditelja simuliraju njihovo kretanje. Izbor je bio raznolik, stoga su se učenici mogli opredijeliti za radionicu prema vlastitom zanimanju.