19Srpanj2018

13 Lipanj 2017 Written by 

Računalni ljetni kamp "Programiranje i robotika" u Dokkici

Udruga Dokkica u suradnjii sa Centrom za djecu i mlade Pozitivni i sretni od 26.6.-30.6.2017. organizira ljetni računalni kamp "Programiranje i robotika" za djecu od 1.- 4. razreda osnovne škole. Kamp će kroz 5 dana uvesti djecu u svijet kreativnog izražavanja i produktivnosti u radu sa tehnologijom, nasuprot svakodnevnom pasivnom korištenju.

Kroz kamp djeca će upoznati mBot robote, kako funkcioniraju, kako ih programirati. Nastavno na programiranje robota djeca će naučiti prve korake programiranja u programu Scratch, kada će napisati svoje prve programe i programirati svoju prvu jednostavnu računalnu igru. Upoznati će i praktičnu elektroniku kroz rad sa micro bit malim računalima i stvaranju malih znanstvenih projekata.

Kraj kampa je zamišljen kao razvoj ideje, planiranje projekta i izrada zadatka u praksi. Kamp će se održavati u prostoru „Dokkice“ u Osijeku, Sjenjak 133,u prijepodnevnim satima, 10-12 sati, a članarina za kamp iznosi 150 kn.

Prijave i informacije na broj 098/1753410 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .