24Lipanj2018

29 Ožujak 2017 Written by 

Obnova Hrvatskog doma

Na Hrvatskom je domu u Čepinu, sagrađenom prije 17 godina, unatrag nekoliko godina izvedeno više većih zahvata. U tijeku je rekonstrukcija prilaznog platoa i stubišta na ulazu u objekt koje, kaže načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac, nije sagrađeno u skladu s pravilima struke, kao i ostatak zgrade.

“Zato smo morali ranije obnoviti salu i kuhinju, osposobljeno je grijanje koje nije radilo od same izgradnje doma, te je promijenjeno krovište koje je prokišnjavalo zbog loše izvedenih radova. Rekonstrukcija stubišta uključuje postavljanje hidroizolacije i trajno popločavanje. Pločice su se, naime, zbog izbijanja vlage podizale i odljepljivale. Za rekonstrukciju će biti izdvojeno 50.000 kuna, a troškove u cijelosti pokriva Općina Čepin”, kaže Tonkovac.

Dodaje kako se nakon uređenja ulaza nastavlja s daljnjim uređenjem zgrade Općine i Hrvatskog doma koji čine jednu cjelinu, a pripremljena je dokumentacija za energetsku obnovu pročelja i krovišta zgrade Općine, Hrvatskog doma i Doma DVD-a.

“U prijašnjem se razdoblju nismo mogli javiti na natječaj za energetsku obnovu općinske zgrade jer zgrada nije imala uporabnu dozvolu”, pojašnjava Tonkovac.

D.P.