25Svibanj2018

08 Travanj 2016 Written by 

OPĆINA ČEPIN POSTALA ČLANICOM URBANE AGLOMERACIJE OSIJEK

Ivan Žeravica, zamjenik općinskog načelnika općine Čepin izabran je za zamjenika predsjednika Partnerskog vijeća URBANE AGLOMERACIJE OSIJEK.

Predsjednik vijeća je Leon Žulj, gradonačelnika grada Valpova; a ova činjenica, da je Čepin „dobio“ zamjeničko mjesto između brojnih općina i gradova poticaj je i priznanje dosadašnjem radu općine Čepin i njenom čelništvu. Za očekivati je da će Općina kroz ovaj projekt puno lakše i svrhovitije promicati svoje projekte.

Urbana aglomeracija Osijek obuhvaća gradove Osijek, Valpovo i Belišće te općine Antunovac, Bilje, Bizovac, Čeminac, Čepin, Darda, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Petrijevci, Punitovci, Šodolovci, Tordinci, Vladislavci i Vuka koji su potpisale Sporazum o suradnji jedinica lokalne samouprave u izradi i provedbi Strategije razvoja urbane aglomeracije Osijek 2016.- 2020.

Partnerski gradovi i općine osnovali su i Upravljački odbor kao radno tijelo koje će koordinirati izradom Strategije, a iskazujući neupitnu podršku i interes za sudjelovanjem u pripremi dokumenata koji će biti sastavni dijelovi prijavnice u natječaju u okviru ITU-a (integrirana teritorijalna ulaganja) koju planiraju predati do 15.srpnja; obvezale su se i na aktivno sudjelovanje, uključujući i zajedničko planiranje i pripremu projekata.Administrator

Administrira po portalu...

Website: www.cepinonline.com