22Lipanj2018

Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 44
  • Empty input file /home/cepinonl/public_html/cache/preview/d7baa49420a6c41cb7fd7103fcb0642f.jpg @ error/jpeg.c/JPEGErrorHandler/297
12 Ožujak 2013 Written by 

Uskrs u srcu

Empty input file /home/cepinonl/public_html/cache/preview/d7baa49420a6c41cb7fd7103fcb0642f.jpg @ error/jpeg.c/JPEGErrorHandler/297

Korizmeno vrijeme ove godine Čepin je obilježio zajedničkom humanitarnom akcijom dviju osnovnih škola.

Dvije osnovne škole u Čepinu - OŠ Vladimir Nazor i OŠ Miroslava Krleže, su se okupile i zajendo s misijskome zajednicom Župe Svetoga Duha započele su humanitarnu akciju. Ravnatelji, nastavnici, bivši učenici, roditelji i učenici udružili su se kako bi pridonijeli akciji „Uskrs u srcu“ udruge „Jak kao Jakov“.

U Hrvatskom domu u subotu, 9. ožujka, skupilo se oko 180 djece i dvasedetak odraslih i izrađivali su se uporabni i ukrasni predmeti za Uskrs. Radionica je trajala od 9h do 12h i izradilo se puno lijepih, kvalitetnih radova – košarice, pisanice, čestitke, vjenčići i razni drugi ukrasi. Sudionici su svoj rad započeli molitvom za bolesnu djecu i zajednički duhovni boljitak koju je za ovu priliku napisala Snježana Majdandžić Gladić, a do završetka radionice su uživali u druženju i kreativnom izražavanju. Svoje će radove učenici izložiti na štandovima u Avenue Mallu i ponuditi ih posjetiteljima 15. i 16. ožujka od 14h do 20h.

Nadamo se da će naša akcija razveseliti štićenike udruge i da će im prikupljeni novac barem malo pomoći. Da bi se akcija uspješno provela bila je potrebna i pomoć izvan škole. Najviše pomoći stiglo je iz naše Općine, oni su nam  pomogli osigurati dio materijala, grickalice i sokove za sudionike te su bili podrška i pomoć tijekom organizacije. Zahvalni smo i Udruzi oženjenih muškaraca na pomoći oko fizičkih poslova te DVD-u Čepin koji nam je ustupio salu.

Avenue Mall nam je pomogao oko organizacije prodaje koja nas čeka sljedećeg vikenda, izradili su nam plakate, naljepnice za proizvode i osigurali osvježenje djeci koja će biti prodavači. Ova je akcija primjer kako jedna lokalna zajednica može udružiti svoje članove oko dobroga i djelovati ne samo lokalno. Kada koračamo zajedno koraci nam postaju veći.

Fotogaleriju pogledajte na prilogu na CepinOnline facebook stranice ili u nastavku...

{gallery}uskrs_u_srcu{/gallery}