25Travanj2018

22 Travanj 2017 Written by 

FOTO Obilježen Dana planete Zemlje u Čepinu

Odred izviđača "Suncokret" Čepin i udruga "Pozitivni i sretni" Čepin pod pokroviteljstvom općine Čepin u subotu 22.4.2017., a povodom Dana planete Zemlje, organizirali su zanimljiv program te tako obilježili ovaj dan.

Na zelenoj površini iza Centra za kulturu, Kralja Zvonimira 96 u Čepinu, od 10 do 12 sati održala se akcija čišćenja okoliša, od 12 do 13 sati izviđački ručak, od 13 do 15 sati izviđačke igre i druženje. Od 15 do 17 sati djeca su sudjelovala na raznim eko radionicama ( izrada eko udaraljki, radionica stripa, eko kreativna radionica...), umjetnički program je također bio zanimljiv (plesne točke, glazbeni koncert), a na kraju od 17 do 19 sati svi zajedno smo uživali uz logorsku vatricu, kobasice na štapovima, gitaru i pjesmu.

Načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac pohvalio je inicijativu Odreda izviđača "Suncokret" Čepin i udruge "Pozitivni i sretni" Čepin te izjavio kako ovakve akcije pridonose globalnoj svijesti koja nas podsjeća i upućuje na svakodnevnu brigu o prirodi i okolišu u kojem živimo, te očuvanju prirode u svim našim aktivnostima.