25Svibanj2018

19 Travanj 2017 Written by 

Noć knjige 2017.

I ove se godine Knjižnica centra za kulturu Čepin pridružuje obilježavanju manifestacije Noć knjige s nekoliko aktivnosti. Iznimno će se ove godine u cijeloj Hrvatskoj Noć knjige održati u petak, 21. travnja 2017. godine. Stoga toga dana i knjižnica iznimno radi od 13:00 do 20:30.

Događanja počinju već u 13:00 sati i to prodajnim sajmom knjiga - sve po 10:00 kuna, mogućnošću upisa u pola cijene (25,00 kuna) i oprostom zakasnine. Iskoristite ove akcije!

U 17:00 sati organizira se kreativna radionica za djecu: ukrašavanje svijeća salvetnom tehnikom, a program u petak završava "Glazbenom kutijom" - glazbeno-scenskim programom u izvedbi djece polaznika radionica u Centru za djecu i mlade Pozitivni i sretni Čepin.

Noć knjige je manifestacija kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, a kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja). Kako se dan ranije, 22. travnja obilježava i Dan hrvatske knjige, ova dva važna datuma povezuju se u jedinstvenu manifestaciju, u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

Kako su ove godine za Noć knjige još uvijek proljetni školski praznici, kako ne bi zaobišli najmlađu čitateljsku populaciju, manifestacija "grli" vikend te u ponedjeljak, 24. travnja, u suradnji s učenicima OŠ V. Nazor održava se sat u Knjižnici "Knjiga moj prijatelj".

Također, u četvrtak, 27. travnja, u 19:00 sati organizira se predstavljanje knjige Ivane Plechinger "Ono što ostaje, uvijek ljubav je".

Voditeljica Knjižnice Marija Čačić