24Lipanj2018

Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 44
21 Listopad 2012 Written by 

Otvoren natječaj za nagradu „Krunoslav Sukić“ za 2012. godinu

Nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ utemeljio je 2009. godine Centar za mir, nenasilje i ljudska prava u čast jednog od utemeljitelja, mirovnog aktivista i humaniste Krunoslava Sukića. Nagrada i priznanja se dodjeljuju za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka te izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja.

Nagradom i priznanjima „Krunoslav Sukić“ želi se pridonijeti vidljivosti solidarnog, dosljednog, posebno kreativnog i hrabrog djelovanja pojedinaca i pojedinki te građanskih inicijativa u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja. Žele se ohrabriti ljudi da političku moć koju imaju pokrenu u korist pozitivnih društvenih promjena. Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ se dodjeljuje osobama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj. Nagradu čine plaketa-zahvalnica i novčani iznos od 5.000,00 kuna. Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ dodjeljuje se osobama za njihov rad u lokalnoj zajednici u Republici Hrvatskoj.

 

Priznanje za nenasilnu akciju godine u Republici Hrvatskoj dodjeljuje se osobama / organizacijama / inicijativama. Priznanje "Krunoslav Sukić" za knjigu dodjeljuje se autoru/ici/ima knjige objavljene u HR tijekom 2011/2012.g za njezin doprinos stvaranju ozračja boljeg razumijevanja mirotvorstva, nenasilnog djelovanja, ljudskih prava i civilnoga društva. Nominacije se primaju od 5. rujna do 15. studenoga 2012.g. Dobitnici Nagrade i priznanja će biti proglašeni na svečanosti u Osijeku, 10. prosinca 2012., na Međunarodni dan ljudskih prava.