23Lipanj2018

06 Svibanj 2015 Written by 

Učenica OŠ Miroslava Krleže osvojila četvrto mjesto na Državnom natjecanju u poznavanju hrvatskog jezika

Učenica sedmoga razreda Matea Gregurec (mentorica Nada Marguš) iz OŠ Miroslava Krleže, Čepin sudjelovala je na XX. državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika koje je održano od 28. do 30. travnja 2015. godine u OŠ Petra Berislavića u Trogiru.  

Predsjednica Državnoga povjerenstva prof. dr. sc. Bernardina Petrović na svečanom otvaranju XX. državnog Natjecanja podsjetila nas je na prvo natjecanje: „Sve je započelo 1995. kada se u 2. gimnaziji u Osijeku održalo prvo Natjecanje iz hrvatskoga jezika. Usprkos svim poteškoćama s kojima su se susreli sudionici prvoga Natjecanja iz hrvatskoga jezika i ratnim ožiljcima koji su se tada još itekako osjećali u pitomoj slavonskoj ravnici, upravo će se na osječkim temeljima začeti ne samo prepoznatljivost nego i svrha Natjecanja iz hrvatskoga jezika kojemu je u prvome planu skrb za očuvanje hrvatske riječi.”

Drugi dan Natjecanja u prijepodnevnim satima učenici  7. i 8. razreda te učenici od 1. do 4. razreda srednjih škola pišući test, pokazali su svoje veliko znanje u poznavanju hrvatskoga jezika. Iščekujući rezultate, učenici su sa svojim mentorima poslijepodne razgledali Trogir. Grad je od 1997. uvršten je na UNESCOV popis Spomenika svjetske kulturne baštine.

Objavljivanje rezultata donijelo nam je veliko veselje jer je na konačnoj ljestvici za 7. r. Matea Gregureac osvojila četvrto mjesto.