24Lipanj2018

02 Svibanj 2015 Written by 

Učenici škole Vladimir Nazor sudjelovali u kvalifikacijskom natjecanju Erste Plava liga

Osječki stadion Gradski vrt bio je domaćin kvalifikacijskog natjecanja Erste Plave lige. Radi se o natjecanju u atletici za djecu od 3. do 6. razreda osnovnih škola čiji je organizator u Osijeku Atletski klub Slavonija-Žito.

Na ovom, trećem izdanju natjecanja, okupilo se rekordnih 1010 školaraca- atletičara iz 15 slavonsko-baranjskih gradova i mjesta. Natjecali su se u tri trkačke (60, 300 i 600 metara) te po dvije skakačke (dalj i vis) i bacačke discipline (kugla od 2 ili 3 kg i vortex) vodeći se sloganima “Brže-Više-Jače” i “Recimo NE nasilju”.

Veliko finale, na koje idu dva prvoplasirana iz svakog razreda i svake discipline, održati će se 8. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu u sklopu najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj- Hanžekovićeva memorijala.

Učenici škole Vladimir Nazor također su sudjelovali u natjecanju Erste Plava liga te postigli odlične rezultate i time osigurali put u Zagreb i natjecanje s učenicima iz cijele Hrvatske na ovom velikom međunarodnom atletskom mitingu.

Putnici u Zagreb:  

Fran Matagić, 3. razred,  1. mjesto u trčanju na 60 metara i 2. mjesto na 300 metara
Katja Filipović, 4. razred, 2. mjesto u bacanju vortexa
Mihael Sušić, 5. razred, 2. mjesto u trčanju  na 60 metara i 2. mjesto na 600 metara
Marko Bašić, 5. razred, 1. mjesto u bacanju kugle, 3 kg
Luka Bede, 6. razred, 1. mjesto u trčanju  na 60 metara

Čestitke učenicima i treneru i puno uspjeha u Zagrebu!