22Lipanj2018

Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 44
09 Listopad 2012 Written by 

Čepinčani i čepovi

U dječjem vrtiću Zvončić u Čepinu pokrenuta je mala humanitarna akcija sakupljanja plastičnih čepova. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske započela je sakupljanje čepova po školama i vrtićima kako bi ih reciklažom pretvorila u novi proizvod. Ovaj način sakupljanja glavna je oksnica pomoći oboljelima i pokretanju socijalnog poduzetništva.

Emil Vibović, predsjednik Udruge pojasnio je – „ Cilj nam je sakupljanje plastičnih čepova od PET ambalaže kako bi ih razvrstavanjem i reciklažom pretvorili u novi proizvod. U fazi smo čekanja kalupa za nove proizvode.“  Više o tome može doznati i na web stranici Udruge:

U našem vrtiću već dva tjedna djeca marljivo prikupljaju čepove i uredno ih odlažu u kutije koje su zajedno s tetama iz vrtića izradila i postavila u prizemlju i na katu, kako bi svima bili dostupni. U nadi kako će ova humanitarna akcija pridonijeti poboljšanju i osvještavanju osoba oboljelih od leukemije i limfoma pozivamo vas da kad bacate smeće, još jednom proberete i razvrstate otpad.

Čepovi svoju otpadnu kutiju imaju u DV Zvončić u Čepinu!