22Lipanj2018

10 Rujan 2014 Written by 

Inicijativa 'Hrvatski prijatelji' ima sve veći broj donatora

Prošlo je mjesec i pol dana od predstavljanja inicijative „Hrvatski prijatelji“. Inicijativa, nastala na poticaj udruge GOGO i UHDDR T.O. Sv. Rok, a uz pomoć općine Gunja daje jako dobre rezultate.

U vezi baš tih rezultata, koordinator inicijative Miroslav Šimić objavljuje za javnost trenutnu situaciju s ovom hvale vrijednom inicijativom.

"Građanima i pravnim osobama omogućili smo da putem web stranice www.hrvatski-prijatelji.com.hr i facebook stranice Hrvatski prijatelji pomognu stradalnicima poplava direktnim uplatama na žiro račune stradalih obitelji. Svaka kuna i svaka donacija je dobrodošla, niti jedna uplata nije mala.

Ipak odlučili smo se simbolično zahvaliti fizičkim osobama koje na račun pojedine obitelji do kraja godine uplate 500 kn, te pravnim osobama koje na račun pojedine obitelji do kraja godine uplate 2000 kn. Takve osobe postaju Hrvatski prijatelji obitelji kojoj su pomogli. O tome će po završetku projekta dobiti potvrdu/zahvalnicu.

Drago nam je što su putem naše inicijative u ovo kratko vrijeme već 22 obitelji dobili svoje „Hrvatske prijatelje“. Iako naša Inicijativa prije svega služi kao kontakt za financijsku pomoć stradalnicima, uključujemo se i u organizaciju pomoći u materijalu i stvarima ako su u pitanju velike donacije.

Jedna od takvih dogodila se uz pomoć Udruge dragovoljaca Đakovštine 90./91. i poduzeća Matešić, Špoljarec, Plakar i Slavonica. Navedeni donatori pomogli su stradalnike općine Gunja s 500 m2 parketa, 550 m2 pločica i 2500 m lajsni.

Ovim putem želimo im se javno zahvaliti na ovoj vrijednoj donaciji.

Također zahvaljujemo se medijskim kućama na praćenju naše inicijative jer bez pomoći medija ne bismo uspjeli pronaći niti jednog donatora. I nadalje pozivamo sve građane i pravne osobe da posjete web stranicu Hrvatski prijatelji i svojim uplatama postanu donatori jedne ili više stradalih obitelji."

Koordinator inicijative "Hrvatski prijatelji"
Miroslav Šimić
www.hrvatski-prijatelji.com.hr