23Lipanj2018

03 Travanj 2014 Written by 

Potpore za novorođene bebe

Jedno od predizbornih obećanja koje je usvajanjem proračuna za 2014.g. i ispunio općinski načelnik Dražen Tonkovac bilo je značajnije povećanje naknada za novorođene bebe, potpore sada iznose: 1.000,00 Kn za 1. dijete, 1.500,00 Kn za 2. dijete i 3.000,00 Kn za treće i svako slijedeće dijete.

Općinski načelnik svjestan je činjenice da roditelji neće pohrliti rađati djecu samo zbog ove potpore, ali želi  pokazati ovom mjerom da će Općina biti uz svoje sumještane od samog rođenja, odnosno da će roditelje podupirati i stvarati poticajniju atmosferu za lakši odgoj i obrazovanje njihove djece.

Nadamo se da ćemo možda morati i povećavati ovu poziciju u proračunu jer smo do sada u 2014.g. isplatili 22.000,00 Kn potpore roditeljima (7 potpora za prvo dijete, 6 za drugo i 2 za treće).

U šetnji smo primijetili mamu Katarinu i njenu kćer Miu i upitali kako je zadovoljna s naknadom za novorođenu djecu.

"Pozdravljam inicijativu za potporu za novorođenu djecu i mislim da bi to svaka općina i grad trebali imati i to u što većoj mjeri. Svakom roditelju dobro dođe taj iznos kada u obitelj dođe novi član pa makar za one početne troškove koji su uvijek veliki kada je mala beba u pitanju. Drago mi je da je općinski načelnik prepoznao ovu potrebu i nadam se da će ona u budućnosti biti i još veća." -  rekla je Katarina Barišić